Ponedjeljak, 24. 4. 2023.

Dan činjenja dobrih djela

Šesnaestog dana u travnju već nekoliko godina za redom s djecom oslikamo neki kutak našeg grada. To je Svjetski dan činjenja dobrih djela kojemu smo i ove godine dali svoj doprinos  i to ponovno pod vodstvom naše članice i voditeljice radionice za male likovnjake,  Marine Dželalije Jakominić.  Dobro djelo izvodila su djeca iz našeg Likovnog laboratorija.  Mjesto dobrog djela bilo  je dvorište Dječjeg vrtića Radost I, koje je na kraju akcije  zasjalo novim bojama.
Dvadesetak djece i odraslih volontera, među kojima i naša predsjednica, donedavna ravnateljica DV Radost Divna Radola, sadašnja ravnateljica Tereza Banić a na kratko i gradonačelnik Loris Peršurić predano je radilo na oslikavanju i bojanju. Bilo je kreativno, zabavno i veselo oslikavati amfiteatar, mini košarkaško igralište, prilaz sjenici koji od ranije postoje u vrtiću.
Akcije za Dan činjenja dobrih djela osmislila je međunarodna organizacija Good Deeds Day, pokrenut je prvi put prije 17 godina a danas se obilježava volonterskim akcijama u 108 zemalja svijeta. U Hrvatskoj akciju koordinira organizacija Djeca za bolji svijet, a DND se uključuje već nekoliko godina s Gradom Porečem.