Petak, 1. 7. 2022.

Dječji ljetni kamp 2022

Dječji ljetni kamp počeo je posljednjeg ponedjeljka u lipnju, kako je to već uobičajeno. Gradonačelnik je s djecom podigao zastave na dvije lokacije – u igraonici hotela Pinije i na Gradskom kupalištu.

U prvu smjenu upisano je 136 djece raspoređenih u tri dobne skupine s kojima ukupno svaki dan osim nedjelje radi 13 voditelja/ica i asistenata/ica, a povremeno im u kamp dolaze vanjski suradnici sa zanimljivim radionicama. U međuvremenu djeca plivaju ili se tek uče plivati, skaču, rone,  igraju se, zabavljaju, uče… U kampu se pronalaze novi prijatelji, neki čak i puuuuno mlađi ili stariji. Neki vele da čitavu godinu s nestrpljenjem čekaju ljeto kako bi došli u kamp, a jedna djevojčica je brzopleto odlučila da će u kamp dolaziti dok ne bude punoljetna.

I ove je godine bilo moguće organizirati ovako dobar program zahvaljujući financijskoj podršci Grada Poreča-Parenza i suradnji s Valamarom koji nam kuha ručkove i hotelom Valamar Pinija koji je dio kampa ugostio u igraonici hotela Pinije.

U dvotjednom programu su izleti u Zalenu lagunu, za velike na Ski lift, za male na kupanje i igru, a po povoljnim cijenama djeca mogu posjetiti Dino park i Istralandiju – ova dva izleta su im visoko na listi najdražih aktivnosti, pa ih zato iz godine u godinu ponavljamo.

Ukupno je u kamp u sve četiri smjene upisano do sada 549 djece s kojima će raditi 52 voditelja/ice i asistenta/ice, dok školu plivanja vode po jedan stručni trener plivanja na svakoj od dvaju lokacija.