Ponedjeljak, 12. 10. 2020.

Bajkaonice u vrtiću Radost u Dječjem tjednu

Ovogodišnji Dječji tjedan odvijao se u nepredvidljivim vremenskim prilikama, ali za neke susrete nije važno pada li kiša ili sija sunce. bajkaonica se može uklopiti u svako vrijeme i svaki prostor.

Teta pričalica Dubravka Stevanović dokazala je ispravnost te teze družeći se u Dječjem tjednu s četiri vrtićke, zapravo predškolske skupine djece u Dječjem vrtiću Radost.

Četiri su dana u vrtiću glavna tema bili razgovori o igrama i zabavi – koje igre volimo igrati, s kim se volimo igrati, igramo li se samo dok pobjeđujemo, je li u igri važno biti pobjednik/pobjednica, kako se osjećamo kad izgubimo….

Projekt Bajkaonica provodimo u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske, koji ima financijsku potporu tvrtke Nivea. Savez organizira seminare za tete i barbe pričalice i one koji to žele postati, imamo i opremu koja može u bilo kojem prostoru pomoći učiniti lijepu atmosferu za pripovijedanje priča. Naša prva teta pričalica bila je teta Snježana Lehman a od prošle godine radila joj se pridružila Dubravka Stevanović.

Djeci je, očito važno da se zabave, da u vrtić dođe novo lice, a kad još donese i neku poučnu proču, kao o ježiću koji je naučio kako ne pobijediti u igri, pa se nakon toga još i nešto vrta, lijepi, reže – dan je baš savršen. Neka svaki dječji dan bude savršen, ne samo poneki u Dječjem tjednu!