LJETNI KAMP

Ljetni kamp pokrenut je u DND-u još 1997. godine s idejom da se obiteljima olakša organizacija svakodnevnice za vrijeme ljetnih mjeseci, kada djeca nemaju nastavu a roditelji rade. Mnoga djeca borave u Kampu iz navedenih razloga, pa čak i sve četiri smjene, ali sve je više roditelja koji djecu upisuju u Kamp kako bi ona promijenila ljetnu rutinu, stekla nova prijateljstva, savladala neke nove vještine, zabavila se i slično.

Program ljetnog kampa započinje zadnji ponedjeljak u mjesecu lipnju, te se provodi kroz četiri smjene, svaka u trajanju od 12 dana. U svakoj smjeni formiraju se 3 skupine djece: skupina za djecu vrtićke dobi (od 5 – 7 godina), skupina za djecu koja su završila 1. i 2. razred osnovne škole i skupina za djecu od završenog 3. do 5. razreda osnovne škole. Svaku skupinu od cca. 20 – 25 djece vode jedan stručni voditelj/voditeljica s iskustvom u radu s djecom i jedan asistent/asistentica (student/studentica).

Radno vrijeme Kampa je od 6:45 – 16:30 sati. Dnevni program zamišljen je tako da djeca dolaze u Bazu do 8:45 sati. Jutarnji su sati rezervirani za aktivnosti u moru i na plaži, te za školu plivanja koju za djecu neplivače i plivače početnike provode licencirani treneri plivačkog kluba Poreč. Nakon ručka, koji se odvija u 12:00 sati,  organiziraju se raznovrsne sportske, zabavne, edukativne i druge radionice za djecu, ali i ponovni boravak na plaži (ovisno o interesima djece).

U svakoj smjeni Kampa organizira se i izlet  u Dinopark, te izlet u aquapark Istralandiju.

Interes za ovim programom raste iz godine u godinu, pa od 2021. godine, u suradnji s Gradom Porečom – Parenzo, ljetni kamp provodimo na dvije gradske lokacije, te je ukupni broj polaznika koji pohađaju ljetni kamp kroz dva ljetna mjeseca gotovo 500 djece.