Petak, 25. 8. 2023.

Dječji ljetni kamp 2023 uspješno završen

Dvadeset i šestu godinu za redom imali smo dva mjeseca veselog programa Dječjeg ljetnog kampa, u koji je ove godine bilo uključeno 497 djece. Kamp smo drugu godinu za redom organizirali na dvije lokacije – na Gradskom kupalištu i u bivšoj igraonici hotela Valamar Pinia uz financijsku podršku Grada Poreča/Parenza i logističku podršku tvrtke Valamar, koja nam je treću godinu zaredom ustupila prostor bivše igraonice i pripremala obroke za djecu. Program su nam obogatili lokalni poduzetnici: Forex koji je djecu besplatno vozio brodom u Zelenu lagunu, Vita-leva koji ih je vozio turističkim vlakom i Ski-lift koji je omogućio djeci da probaju skijanje na vodi i k tome im besplatno pripremao ručak. Uz povoljne cijene Ljuština transa uspjeli smo djecu uputiti na izlete u Dino Park i Istralandiju, gdje smo imali popuste na ulaznice. Igor iz Gradskog društva Crvenog križa bio nam je voditelj u jednoj smjeni, a u ostale je smjene dolazio volonterski pokazati djeci kodove sigurnosti na moru. Veronika Vlašić iz udruge Aria, bila nam je voditeljica, koordinatorica i uz sve to djeci priuštila pokušati ples na svili. Ugostili smo i Kiru, kujicu posebno obučena u Hrvatskoj udruzi za obuku pasa, koja je partner Gradskoj knjižnici Poreč u projektu terapijskog čitanja. I ove nam je godine redovito dolazio trener marko iz Košarkaškog kluba Poreč, koji ma je posudio koševe za obje lokacije pa su djeca igrala košarku svaki dan. Dio svoga vremena poklonio ej u jednoj smjeni i tata trener stolnog tenisa, a Matia Lisec i Matea Pančelat koji su bili treneri plivanja, mimo toga su djeci pokazali što bi mogli raditi u atletskom klubu Running fox.

Nije moguće sve aktivnosti i veselje pretočiti u kratki tekst, ali zato odgovori roditelja na anketu daju jasnu sliku: više od 90 posto roditelje zadovoljno je informacijama prije i tokom kampa, potom aktivnostima u kojima su sudjelovala djeca komunikacijom djece i roditelja te radom voditelja i organiziranim izletima . Nešto manje, 82,7% djece je zadovoljno količinom i kvalitetom ručka ali, kako ej rekla jedna mama, eventualno nezadovoljstvo djeteta nema veze s DND-om, nego činjnicom da su djeca izbirljiva za stolom. Čak 79,3% djece je jako zadovoljno kampom, 18% ih je uglavnom zadovoljno doke je samo 2,7% uglavnom nezadovoljnih. Poruke voditeljima su uglavnom: hvala na trudu; super su; savršeni ste i hvala na svakom osmijehu… Jadna mama napisala je: Voditelji/ce i treneri/ce, puno hvala! Dečki su doma dolazili puni dojmova. Plivanje, crtanje, akrobacije na svili, pas, vlakić, brod, sladoled, hamburger…sve se stoput prepričava 🙂 Ja kao mama primjećujem i pohvaljujem što ste pazili na sunce, što su im stvari uvijek bile na broju (wow!), što ste ih upoznali. Bravo!

Hvala svim odličnim voditeljima/cama, asistentima/cama a posebno Alemu Juskoskom i Tamari Radetić koji su učili kako biti volonter/ka u radu s djecom. Tamara već drugu godinu za redom.