TITLE

DESCRIPTION

Srijeda, 27. 1. 2021.

Za djecu iz Banije

Na Poreštini su se, nakon potresa u Baniji, smjestile privremeno obitelji kojima njihovi domovi više nisu bili sigurni. To su uglavnom obitelji s djecom. Za onu djecu koja su u organiziranom smještaju  ponudili smo program naše Bajkaonice za dva različita uzrasta. Naše tete pričalice, volonterka Snježana Lehman i Dubravka Stevanović, rado su se odazvale u u prva dva tjedna održale četiri Bajkaonice na dvije lokacije u tri termina.

Odnijele su djeci različite pripovijetke, nakon kojih su organizirale kreativni rad, pa su s tih radionica djeca ponijela i nešto korisno. Izradila su od kartonskih rola za toalet papir hranilice za ptice koje su mogli postaviti u blizini svojih privremenih domova.

Bajkaonicama ćemo zabavljati djecu iz Baranje dok god to njima bude zanimljivo i dok su na Poreštini, a u međuvremenu smo se priključili akciji koju je u Gradu Novigradu-Cittanovi organizirana u suradnji s  dječjim vrtićem Bubamara iz Gline. Naime, tamošnja ravnateljica i zaposleni načinili su popis svega što im je potrebno za ponovno pokretanje rada vrtića a mi ćemo pomoći Novigrađanima da to i prikupe.

Popis potrepština kreće od sredstava za čišćenje, preko pribora za jelo, lonaca i tava do likovnog materijala i sportskih rekvizita. Točan popis nalazi se na našem Facebook profilu, a potrepštine prikupljamo u uredu DND-a na Trgu kneza Branimira od 25. do 29. siječnja između 8 i 15 sati.