Petak, 17. 5. 2024.

Ljetni kamp 2024.

Dragi roditelji,

Želimo omogućiti da i ovog ljeta djeca kvalitetno provedu slobodno vrijeme u morskim radostima i druženju s vršnjacima. Plivanje, igre u moru, razne zabavne, edukativne i sportske aktivnosti na plaži i u obližnjim borovim šumicama… Sve to pod budnim okom naših stručnih voditelja i voditeljica.

Broj polaznika/ica u svakoj grupi i smjeni je ograničen, stoga vas molimo da pravovremeno prijavite vaše dijete u periodu prijava za upis.

Prije ispunjavanja prijave upisa u Dječji ljetni kamp, molimo da pročitate sve informacije o Dječjem ljetnom kampu.

Ljetni kamp 2024. organiziramo u sljedećim terminima:

 • PRVA SMJENA: 08.07. – 20.07.2024.
 • DRUGA SMJENA: 22.07. – 03.08.2024.
 • TREĆA SMJENA: 05.08. – 17.08.2024.

LOKACIJE:

 1. Plaža Pical – dječja igraonica u sklopu hotela Valamar Pinia
 2. Gradsko kupalište  u borovoj šumici neposredno pokraj odbojkaškog terena

ZA KOGA:

Ljetni kamp namijenjen je djeci od navršene 5. godine života do polaska u 5. razred osnovne škole.

Djeca su raspoređena u grupe, ovisno o uzrastu.
U svakoj smjeni formiraju se 3 grupe djece:

 • GRUPA A – za vrtićku djecu i djecu koja u rujnu kreću u školu
 • GRUPA B – za djecu koja su završila 1. i 2. razred osnovne škole
 • GRUPA C – za djecu koja su završila 3. i 4. razred osnovne škole

Svaku grupu vodi voditelj ili voditeljica (stručna osoba s iskustvom u radu s djecom) zajedno s asistentom ili asistenticom voditelja. Nastojat ćemo uključiti u voditeljske timove i mlade volontere voljne učiti volontirati u radu s djecom, starije od 15 godina, u skladu sa Zakonom o volonterstvu.

O PROGRAMU:

Vrijeme održavanja Ljetnog kampa je svaki dan od 8:45 do 16:00 sati, i praznikom, osim nedjelje.
Osigurano je jutarnje dežurstvo od 6:45 do dolaska voditelja ili asistenta voditelja svih grupa, te poslijepodnevno dežurstvo od 16:00 do 16:30 sati za roditelje koji ne mogu ranije doći po dijete.

Dnevni program zamišljen je tako da se sva djeca okupe do 8:45 sati.
Nakon jutarnje prozivke i dogovora o dnevnim aktivnostima, slijedi odlazak na plažu gdje organiziramo i školu plivanja za neplivače i plivače početnike.

U 12:00 sati organiziran je ručak, a nakon ručka, sportske, likovne, plesne, glazbene i druge zabavno edukativne aktivnosti i radionice, pa i ponovni odlazak na more, ovisno o programu voditelja i interesu djece.

Od 15:00 do 16:00 sati je vrijeme kada roditelji odvode djecu kući.

Ako vremenski uvjeti dozvole, u svakoj smjeni kampa organiziraju se izleti u Dinopark za djecu vrtićkog uzrasta, te izlet u aquapark  za djecu školskog uzrasta.

Organiziramo i poludnevni izlet vožnje brodom i kupanje u Zelenoj laguni za mlađu djecu, te skijanje na vodi na Ski liftu u Zelenoj laguni za najstariju djecu.

Sve ostale informacije, poput toga što dijete svaki dan treba imati sa sobom, koji su termini i cijene planiranih izleta, roditeljima šaljemo putem maila, prije početka smjene u koju je dijete upisano.

PRIJAVE ZA UPIS:

Link za prijavu bit će aktivan na našoj stranici od ponedjeljka, 20.05.2024. u 9:00 sati do petka, 24.05.2024. u 15:00 sati.
U navedenom periodu, u vremenu od 9:00 do 15:00 sati, moći ćete dobiti sve informacije vezane za prijavu upisa pozivom na 091 113 3334 Društva „Naša djeca“ Poreč.

Nakon navedenog perioda, prijave za upis više neće biti moguće.

Broj polaznika/ica u svakoj grupi i smjeni je ograničen, stoga ćemo, bude li više prijava po smjeni od kapaciteta grupa, uzimati u obzir i vrijeme prijave.

Prijaviti se mogu djeca od navršene 5. godine života do polaska u 5. razred osnovne škole, s prebivalištem na području Grada Poreča-Parenzo i bez obzira na mjesto prebivališta.

Prednost upisa imat će djeca s prebivalištem na području Grada Poreča – Parenzo,  kojoj boravak u Dječjem ljetnom kampu 2024. sufinancira Grad Poreč-Parenzo.

Prednost upisa će imati i djeca koja nemaju prebivalište na području Grada Poreča – Parenzo, ali imaju članove šire obitelji s prebivalištem na području Grada Poreča – Parenzo, te za koju roditelji plaćaju punu ekonomsku cijenu.

Nastojat ćemo svakome omogućiti upis djeteta u barem jednu smjenu, upis braće u istu smjenu, upis u istu smjenu s nekim drugim (samo jednim) djetetom koje navedete u prijavi, a čiji su roditelji pri prijavi naveli vaše dijete.

Molimo roditelje da posebno pažljivo popune dio prijave upisa koji se odnosi na posebne potrebe djeteta. Važno nam je dobiti informaciju o tome ima li dijete zdravstvenih ili razvojnih teškoća, te ima li dijete u vrtiću ili školi pomoćnika, kako bi prije upisa mogli obavijestiti roditelje o adekvatnosti programa Ljetnog kampa za dijete.

Ako roditelj ne navede spomenute informacije u prijavi upisa, DND zadržava pravo odluke prekida boravka djeteta u Ljetnom kampu bez povrata uplaćenog iznosa cijene boravka u Ljetnom kampu.

Prilikom obrade prijava, formirati ćemo grupe prema navedenim kriterijima.

Do petka, 07.06.2024. u 16:00 sati javiti ćemo mailom informacije o mogućem upisu roditeljima čija djeca imaju odmah mogućnost upisa u Dječji ljetni kamp.
Ostale prijave biti će na listi čekanja, a roditelje ćemo kontaktirati samo ako se oslobodi mjesto.

PLAĆANJE:

Kada primite mail s informacijom u koju je smjenu i lokaciju moguće upisati dijete, potrebno je uplatiti do ponedjeljka 10.06.2024., akontaciju u iznosu od 50% ukupnog iznosa cijene boravka u Ljetnom kampu po smjeni i po djetetu, čime se potvrđuje upis djeteta i osigurava mjesto u Ljetnom kampu do uplate ostatka iznosa.

Ostalih 50% iznosa cijene boravka u Ljetnom kampu, plaća se najkasnije do sedam radnih dana prije početka upisane smjene.

U slučaju da ostatak iznosa ne bude uplaćen na vrijeme, smatrati ćemo da ste odustali od upisa, a uplaćena akontacija (50% iznosa cijene) neće biti vraćena.

Podaci za uplatu:

PRIMATELJ: Društvo „Naša djeca“ Poreč
ADRESA: Trg kneza Branimira 2, 52 440 Poreč
IBAN: HR5823800061110007659
MODEL: 00
POZIV NA BROJ: 24 – datum rođenja djeteta
OPIS PLAĆANJA: ime i prezime djeteta i broj smjene za koju se uplaćuje

Cijene:

Ekonomska cijena boravka u Ljetnom kampu, za jedno dijete i jednu smjenu (12 dana) iznosi 225,00 EUR, uključuje jedan topli obrok dnevno (ručak), voćnu marendu, razne zabavne, kreativne, edukativne, sportske aktivnosti i radionice, materijal za radionice, opremu i rekvizite za sportske aktivnosti, te stručne voditelje i voditeljice.

 • Roditelji djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča – Parenzo plaćaju iznos od 135,00 EUR po smjeni, jer im Grad Poreč – Parenzo sufinancira ostatak u iznosu od 90 EUR. Roditelji koji u istoj smjeni imaju više djece imaju dodatne olakšice: za drugo dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od  100,00 EUR ,a za treće dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od 68,00 EUR.
 • Roditelji djece koja nemaju prebivalište na području Grada Poreča-Parenza  za drugo dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od 190,00 EUR, dok za treće dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od 113,00 EUR.
 • Za djecu iz porečkih obitelji koje su u socijalnoj potrebi troškove boravka u jednoj smjeni Ljetnog kampa snosi Grad Poreč – Parenzo u cijelosti.

Povrat sredstava:

 • U slučaju odustajanja od mjesta u Ljetnom kampu i prethodno izvršene uplate akontacije, roditelji nemaju pravo na povrat uplaćenog, a neiskorištenog iznosa.
 • U slučaju odustajanja od mjesta u Ljetnom kampu i prethodno izvršene uplate cijelog iznosa, roditelji imaju pravo na povrat polovine uplaćenog, a neiskorištenog iznosa.
 • U slučaju kada dijete ne boravi u Ljetnom kampu uzastopno najmanje pet ili više dana, roditelji imaju pravo na povrat polovice uplaćenog, a neiskorištenog iznosa za razdoblje kada dijete nije boravilo u kampu, isključivo na temelju liječnike potvrde o bolesti djeteta.
 • U slučaju ako organizator mora otkazati realizaciju programa Ljetnog kampa radi izvanrednih okolnosti, roditelji imaju pravo na povrat cjelokupnog uplaćenog a neiskorištenog iznosa.

Ljetni kamp za djecu provodi se uz financijsku podršku Grada Poreča–Parenza i uz velikodušnu podršku tvrtke Valamar Riviera d.d.

content_logo_dnd_porec