Ponedjeljak, 9. 9. 2019.

Osma Zabavna ljetna baza

Osma Zabavna ljetna baza završena je 17. kolovoza feštom punom emocija, jer je to posljednji ljetni kamp DND-a u prostoru nekadašnjeg remonta. Moramo iseliti i pronaći novu bazu – tako su odlučili vlasnici. Imamo vremena do početka sljedeće godine, što je prilično kratak rok.

Kroz 8. Bazu prošlo je 323 djece u četiri smjene. U drugoj smjeni smo imali četiri skupine, odnosno dvije skupine djece koja su završila prvi i drugi razred osnovne škole a i ove godine bilo je djece koja su u kampu boravila više od jedne a 10 djece bilo je s nama kroz sve četiri smjene. O djeci je brinulo 26 voditelja/ica i asistenata/ica, neki i u više od jedne smjene. U radu s djecom pomagalo im 17 volontera i volonterki, od kojih su troje odradili po dvije smjene, a zajedno su  koji su ostvarili 1576 volonterskih sati. Osim mladih imali smo i  odrasle volontere – njih 11 ostvarilo je još 94,5 volonterskih sati u pripremi kampa i u provođenju aktivnosti s djecom.

Provođenje programa kampa kao i ranijih godina pomogli su brojni sponzori – barba Tomo Ljuština vozio je djecu u Istralandiju, Forex ih je brodom vozio u Zelenu lagunu gdje su najstariji imali besplatnu poduku na Ski liftu i ručak, koristili smo Valamarovu umjetnu stijenu za učenje penjanja, besplatno ulazili u Akvarij…. Osim redionica izrade nakita Morseovim znakovima, djeca su ove godine imala priliku učiti kako izraditi mozaik, učili su kuglati, igrati stolni tenis, provjeriti svoje držanje uz barba Damira Dekovića, iskušati terapiju zvukom, provjeriti neke prirodne zakonitosti kroz znanstvenu radionicu, zajedno smo slavili rođendane i još puno toga. Je li im bilo zabavno najbolje oslikava činjenica koliko su se teško odvajali od djece i dvorišta Baze svakog posljednjeg dana smjene. Rastali smo se s obećanjem da se vidimo sljedeće godine.

Program Zabavne ljetne baze financijski podržava Grad Poreč-Parenzo.