Srijeda, 22. 1. 2020.

Predstavili smo “Hižicu punu priča”

S Irides Zović, voditeljicom Gradske knjižnice Poreč koja nam je projektni partner, predstavili smo u gradskoj vijećnici gradonačelniku Lorisu Peršuriću, predsjedniku Mjesnog obora Fuškulin Andrei Crevatu te novinarima i novinarkama naš projekt “Hižica puna priča” koji provodimo u prostoru MO Fuškulin za tamošnju djecu i odrasle zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva sredstvima iz Fonda istarskih gradova i općina. Ideja je približiti djeci koja žive u udaljenom MO i koja nemaju na svom području organiziranih programa, nešto od onoga što u DND-u i knjižnici organiziramo za djecu. Planirano je šest susreta tokom trajanja projekta na određene zavičajne teme (Grota na grotu, kažun; Zakantajmo po starinski; Riceta iz kredence; Igre pod ladonjon; Hižica puna priča i Marenda iz boške) u koje će djecu uvesti Dubnravka Stevanović čitanjem prigodne priče. Temu će produbiti neko od odraslih iz mjesta ili okolice tko će iz prve ruke posvjedočiti kako se gradi kažun ili mijesi pinca, pjeva po starinski.

Prvo druženje zakazano je za 30. siječnja od 18 do 19.30 sati u prostorima Mjesnog odbora. Djeci će biti pročitana priča “Srtetna kućica” koja govori o kućici za knjige iz međunarodnog pokreta “Little Free Library”, kakva će tokom projekt biti izrađena i postavljena u MO Fuškulin a oslikat će je sama djeca uz pomoć profesorice likovnog odgoja Marine Dželalije Jakominić. O tome kako se, zašto i gdje grade kažuni djeci će ispripovijedati arhitekt Branko Orbanić. Sve će se radionice za djecu odvijati posljednjeg četvrtak u mjesecu od 18 do 19:30 izuzev posljednje, koja je planirana u subotu dopodne, jer će djeca uz odrasle u boški sakupljati samoniklo bilje od kojega će biti pripremljena marenda za feštu za kraj projekta i postavljanje kućice za knjige. 

Budući da je broj djece za radionicu ograničen prostorom koji nam je na raspolaganju. važno je da roditelji prijave sudjelovanje djece na radionice na telefon 091/1133334  052/647434 ili na e-mail dnd.porec1996@gmail.com.