Petak, 16. 9. 2022.

Projekt “glasOmVITA”

Veselimo se jer smo kao partneri Pučkom otvorenom učilištu Poreč započeli projekt glasOmVITA koji je dobilo je potporu na natječaju Mali projekti za bolje sutra. Financira ga Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina Istarske županije. Cilj nam je senzibilizirati javnost, pogotovo djecu, na izazove s kojima se slijepe i slabovidne osobe susreću u svakodnevnom životu i obogatiti fonda zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne osobe u Poreču, ali i Hrvatskoj i šire.

Te ćemo ciljeve postići organiziranjem radionica za djecu na temu “kako čitaju slijepe osobe” i opremanjem tonskog studija za snimanje zvučnih knjiga u Pučkom otvorenom učilištu. Radionice s djecom vodit će vanjska suradnica u projektu Marina Radošić, koja će se, osim toga, educirati za snimanje čitača. Do početka prosinca u tom studiju će biti snimljene najmanje dvije knjige. Izabrali smo, za početak nešto od DND izdanja, a potrebni su volonteri koji će ih čitati u tonskom studiju.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem linka https://forms.gle/juzsFQvUp9hgDdKp6

Rok za prijavu je 23. rujna do 24 sata. Nakon zaključenih prijava audicija za čitače/ice održat će se u utorak, 27. rujna u 18 sati u kazališnoj dvorani u Poreču.  

Ovim Malim projektom za bolje sutra Pučko učilište trajno oprema studio za snimanje zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne osobe, a zahvaljujući volonterima koji se budu prijavili osigurava se kontinuitet obogaćivanja fonda zvučnih knjiga.

Projektom “glasOmVITA” djelujemo na povećanje kvalitete života u čitavoj našoj lokalnoj zajednici jer se ona mjeri kvalitetom života njenih najranjivijih skupina i pojedinaca – povećanjem dostupnosti sadržaja knjiga slijepih i slabovidnih osoba pomažemo njihovo obrazovanje i zadovoljavanje dijela kulturnih potreba.