Utorak, 3. 10. 2023.

Veseli Dječji tjedna

Tjedan od ponedjeljka, 2. listopada do nedjelje, 8. listopada razdoblje je podsjećanja na prava djeteta u programu Dječjeg tjedna. Ove godine su središnja tema Dječjeg tjedna vještine. Zato smo pripremili nekoliko zanimljivih programa za vješte mozgove, prste, noge….

Prva je na rasporedu STEM radionica “Čarolija u kemiji” u ponedjeljak 2. listopada u 17 sati u DND-u. Radionica je pripremljena za djecu drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole, a organiziramo je u suradnji s Hrvatskim kemijskim društvom Pula.

U srijedu, 4. listopada u 16.30 sati nalazimo se u Parku prijateljstva na Materadi zbog “Vještih prstića”. U lijepo sunčano poslijepodne plest ćemo narukvice prijateljstva.

U petak, 6. listopada u 16 sati planirana je igra potrage za blagom u obilasku starogradskih znamenitosti u suradnji sa Zavičajnim muzejom Poreštine.

U subotu, 7. listopada nalazimo se na Trgu slobode. Polaznici i polaznice Dječjeg foruma su sa svojom voditeljicom Snježanom Lehman smislili igru na temu dječjih prava, bit će tu i sportski poligon, a i keksići koje su “forumašice” i “forumaši” ispekli kao nagrade za odvažne. Program će se odvijati od 10 sati do podneva.

Sve su radionice besplatne.