Četvrtak, 20. 1. 2022.

Završen projekt Želim-crtam-utječem Dječjeg foruma

Izložbom u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta dovršen je projekt “Želim-crtam-utječem” koji je Dječji forum DND-a proveo zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, iz Fonda istarskih gradova i općina.

Kroz projekt su djeca iz foruma snimila video u kojem su ukratko objasnila kako svatko od nas može pripomoći u ostvarenju 17 ciljeva UN-a za održivi razvoja, a potom su to ponovili uživo učenicima u područnim školama Nova Vas i Žbandaj te u Talijanskoj osnovnoj školi “Bernardo Parentin” u Poreču. Školska djeca su uz pomoć svojih učiteljica crtala svoje viđenje ove teme, prikupili smo sve radove, a djeca iz Foruma su napravila izbor od 12 radova koji ilustriraju kalendar za 2022. godinu, tiskan kroz projekt. Vrhunac priče bila je izložba svih radova koja je bila otvorena do posljednjeg dana prošle godine.

Djeca iz Foruma su zadovoljna jer je tema održivosti našeg planeta bila iznimno vidljiva kroz razdoblje provedbe projekta, pratili su ih elektronički mediji i lokalni radio, a posebnu pažnju izazvali su kalendar i izložba.

Nadamo se da smo trajnije inspirirali i djecu i odrasle da se odgovorno ponašaju prema sebi, drugima i prema okolišu.