Srijeda, 19. 5. 2021.

Ljetni kamp za djecu 2021.

Dragi roditelji,

kao što smo već najavili, DND Poreč i Grad Poreč – Parenzo ove godine zajedno organiziraju ljetni kamp za djecu i to na dvije poznate lokacije, gradskom kupalištu i plaži Pical (dječja igraonica u sklopu hotela Valamar Pinia).
Ljetni kamp namijenjen je djeci od 5 do 15 godina. Djeca su raspoređena u grupe, ovisno o uzrastu.
U svakoj smjeni planirane su 3 grupe djece:

 • grupa A – za vrtićku djecu i djecu koja u rujnu kreću u školu
 • grupa B – za djecu koja su završila 1. i 2. razred
 • grupa C – za djecu od završenog 3. – 8. razreda

Svaku grupu vodi 1 voditelj ili voditeljica (stručna osoba s iskustvom u radu s djecom) te 1 asistent ili asistentica (student/studentica).

Termini odvijanja ljetnog kampa 2021.

 1. Smjena: 28.06. – 10.07.
 2. Smjena: 12.07. – 24.07.
 3. Smjena: 26.07. – 07.08.
 4. Smjena: 09.08. – 21.08

Upisi

Upisi za djecu s područja Grada Poreča – Parenzo odvijati će se u razdoblju od 24. – 28.05.2021., a nakon tog datuma i ovisno o kapacitetima, upisi će biti otvoreni za djecu ostalih općina, gradova, država. Upisi u ljetni kamp odvijati će se ONLINE, kao i prethodnih godina, a link za prijavu biti će aktivan na ovoj stranici u ponedjeljak 24.05.2021. od 8:00 sati.

Prilikom upisa, roditelji će najprije trebati odabrati željenu lokaciju (gradsko kupalište ili Pical), potom smjenu i grupu, a onda upisivati tražene podatke (ime i prezime djeteta, adresu, datum rođenja, OIB i sl.). Na kraju će se pojaviti poruka „Uspješno ste prijavili dijete za željenu smjenu. Za konačan upis djeteta u ljetni kamp potrebno je izvršiti uplatu akontacije u iznosu od 400,00 kuna (po smjeni) u roku od dva dana.“

Nakon uspješnog ispunjavanja online upisnice potrebno je, dakle, izvršiti uplatu akontacije u iznosu od 400,00 kn za svaku upisanu smjenu, dok je ostatak do punog iznosa potrebno uplatiti najkasnije do 10 dana prije početka smjene.

Potvrdu o uplaćenoj akontaciji nije potrebno dostavljati. U trenutku kada evidentiramo uplatu ili uočimo da je prošao rok za uplatu akontacije, roditelje ćemo obavijestiti mailom ili telefonom.

Ukoliko u odabranoj smjeni više nema slobodnih mjesta, pojaviti će se poruka „Sva su mjesta popunjena. Ukoliko Vam odgovara, pokušajte s nekom drugom smjenom ili nas kontaktirajte na  dnd.porec1996@gmail.com.“

U tom slučaju, a budući da su prošle godine telefonske linije bile skroz zauzete pa mnogi nisu imali priliku dobiti tražene informacije, molimo roditelje da sve upite zaista šalju mailom.

O programu

 • Dnevni program zamišljen je tako da djeca dolaze u Kamp do 8:45 sati.
  Jutarnji su sati rezervirani za aktivnosti u moru i na plaži.
  Za neplivače i plivače početnike organizirana je škola plivanja koju će voditi treneri plivačkog kluba Poreč, po jedan na svakoj lokaciji.
  U 12:00 sati planiran je ručak, a nakon ručka razne sportske aktivnosti koje će se realizirati u suradnji sa Sportskom Zajednicom Grada Poreča, odnosno u suradnji sa sportskim klubovima, pa će djeca, ovisno o uzrastu, imati priliku iskušati se u streličarstvu, odbojci, rukometu, mačevanju, jedrenju i sl.  Osim sportskih, planirane su i kreativne radionice, te znanstvene radionice koje će se provoditi u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč.
  U svakoj smjeni kampa planiran je izlet u aquapark Istralandija kojemu se mogu pridružiti i roditelji, te izlet u Dinopark  za djecu vrtićke grupe.
 • Radno vrijeme Kampa je kao i obično od 6:45 do 16:00 sati. Radi se svaki dan osim nedjelje. Praznici su također radni.
  Za roditelje koji rade do 16:00 sati, pa ne mogu stići na vrijeme po dijete, osigurati će se dežurstvo do 16:15 sati.
 • Sve informacije o tome što dijete svakodnevno treba imati sa sobom, tko su voditelji/voditeljice grupe, koji su termini planiranih izleta i ostalo, roditelji će dobiti putem maila, najkasnije do 10 dana prije početka smjene.

Cijena boravka u kampu

Ekonomska cijena boravka u ljetnom kampu, za jedno dijete i jednu smjenu (12 dana) iznosi 1.300,00 kuna, te uključuje jedan topli obrok dnevno (ručak), voće, razne zabavne, kreativne, edukativne i sportske aktivnosti i radionice, materijal za radionice, opremu i rekvizite za sportske aktivnosti, te stručne voditelje i voditeljice.

 • Roditelji djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča – Parenzo plaćaju iznos od 860,00 kn po smjeni. Roditelji koji u istoj smjeni imaju dvoje i više djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča – Parenzo imaju sljedeće olakšice u plaćanju: za drugo dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od 600,00 kuna, a za treće dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od 430,00 kuna.
 • Roditelji djece koja nemaju prebivalište na području Grada Poreča plaćaju ekonomsku cijenu od 1.300,00 kuna; za drugo dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od 900,00 kuna, dok za treće dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od  700,00 kuna.
 • Roditeljima koji upišu dijete u sve četiri smjene ljetnog kampa odobrava se popust od 50% na zadnju, četvrtu smjenu.
 • Za djecu iz obitelji koje su u socijalnoj potrebi, a koja imaju i čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Poreča – Parenzo, troškove boravka u jednoj smjeni ljetnog kampa snosi Grad Poreč – Parenzo.
 • U slučaju da dijete ne boravi u Kampu uzastopno četiri ili više dana, roditelji imaju pravo na povrat polovine uplaćenog a neiskorištenog iznosa, isključivo na temelju liječnike potvrde o bolesti djeteta.

Podaci za uplatu

Primatelj: Društvo „Naša djeca“ Poreč, Trg kneza Branimira 2 Poreč

IBAN: HR5823800061110007659

Model: 00   Poziv na broj: 22-datum rođenja djeteta

Opis plaćanja: ime i prezime djeteta i broj smjene za koju se uplaćuje

Ljetni kamp za djecu provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Grada Poreča – Parenzo i velikodušnoj pomoći tvrtke Valamar Riviera d.d.

ONLINE PRIJAVE